1p

Nem kell aggódni, a koncentráció rendkívül alacsony.
 

Továbbra is alacsony a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja a szennyvízben - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ.

Stagnál az örökítőanyag-koncentráció
Stagnál az örökítőanyag-koncentráció
Fotó: Depositphotos

Azt írták, hogy az év 22. hetében a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja továbbra is alacsony értéken stagnál a szennyvízmintákban. A mintavételi helyek jelentős részében a koncentrációértékek nem érik el a kimutatási határt - írták.

Hozzátették: a vizsgált városok többségénél a tendencia stagnáló, emelkedés egyedül Miskolcon mérhető. Közölték azt is, hogy az előző hetekhez képest csökkenés tapasztalható Budapest mindhárom tisztító telepének (Észak-pesti, Dél-pesti és a Budapesti Központi Szennyvíztisztító Telep) ellátási területén, valamint Debrecenben és Zalaegerszegen. Tudatták azt is, a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja Miskolcon, Nyíregyházán és Pécsen a "mérsékelt", máshol az "alacsony" tartományba esik.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!