1p

A Facebookon számolt be a döntéséről.

Bár az elnökség tagjai egységesen maradásra akartak bírni, nem indulok a november 25-i választáson

ezt írta ki a Magyar Orvosi Kamara Facebook-oldalára a testület elnöke, vette észre a 24.hu.

 Kincsen úgy véli, kihozták a MOK-ot az árnyékból, a közélet és az egészségpolitika ismert és elismert szereplőjévé tették. A szervezeti átalakításban is értek el eredményeket, de egyrészt ez a munka koránt sincs kész, másrészt a kötelező tagság eltörlése mélyrehatóbb és felgyorsított változásokat követel.

"Úgy gondolom, hogy a kamara következő éveiben a folytonosságot biztosító, de új, dinamikus, a tagokhoz közebb élő elnökre van szükség" - írja Kincses, aki távozását követően visszatér a nyugdíjas élethez, ám szakmai segítséget továbbra is kész nyújtani a kamarának.

Szerinte a következő elnöknek megújítva tovább kell vinnie a megkezdett munkát, a politikai kötődés árnyéka sem vetülhet rá, magas szintű orvos-szakmai ismeretekkel kell rendelkeznie, és ismernie kell a tagok problémáit.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!