2p

A gyógyszerészek konzultációt tartottak. 

A Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság konzultációs egyeztetést tartott a gyógyszerészet területein működő szakmai, érdekvédelmi szervezetekkel a gyógyszerellátás területén az utóbbi hónapokban tapasztalt, szakmai körökben megdöbbenést kiváltó intézkedések megvitatására – írta közleményében a szervezet.

Úgy fogalmaztak, az egészségügyi- és gyógyszerellátás szempontjából kedvezőtlen jelenségnek tartjuk, hogy hiányoznak a  jogszabályokkal indított átalakítások előtti szakmai egyeztetések, amik biztosítanák a szakmai koncepciók kidolgozottságát.

Aggódnak a gyógyszerészek. Fotó: Depositphotos
Aggódnak a gyógyszerészek. Fotó: Depositphotos

Hozzátették, a jelenlegi globális környezet miatt fokozottan aktuálisak a beteg- és gyógyszerellátás biztonsági szempontjai, aminek érdekében fontos, hogy az ágazatot érintő kezdeményezések ne a szakmán kívülről érkezzenek. A betegbiztonság javítása érdekében szükséges továbbá a gyógyszerészi szakmai kompetenciák mielőbbi bővítése, irányadó nemzetközi szakmai megoldások beemelése a hazai gyakorlatba, rögzítésük jogszabályokban.

A társaság figyelmeztetett, sürgető lenne a fekvő- és járóbetegellátásra is kiterjedő betegút alatti gyógyszerelés teljes és hiteles rögzítése orvosi és gyógyszerészi minőségbiztosítottsággal, megfelelő szakmai és informatikai háttérrel. A szervezet végül hozzátette:

szükséges felhívni az illetékes szaktárca figyelmét mindezekre, és hogy a lakosság több szakmai nézőpontot is tükröző tájékoztatást kaphasson ezekről a kérdésekről.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!