1p

Hogyan lehetnek ekkora eltérések a közvélemény-kutatások között?
Magyar Péter miatt ekkora a bizonytalanság?
Milyen módszerrel készülnek a felmérések?

Online Klasszis Klub találkozó élőben Hann Endrével!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Medián ügyvezető igazgatójától!

2024. június 5. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az influenzások száma csökkent az előző héthez képest.

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján március 11. és 17. között 26 400-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében. Akut légúti fertőzéssel 196 500 ember keresett fel orvost.

Az összes beteg kevesebb mint 1 százalékát adják
Az összes beteg kevesebb mint 1 százalékát adják
Fotó: Depositphotos

A 11. héten influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz forduló betegek 42,4 százaléka gyerek, 30,1 százaléka a 15-34 évesek, 18,9 százaléka a 35-59 évesek, 8,6 százaléka pedig a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott. A múlt héten 19 közigazgatási területen csökkent és egy területen (Baranya) nem változott az influenzás tünetekkel orvoshoz fordulók gyakorisága az előző héthez viszonyítva.

A laboratóriumba küldött 229 légúti mintában az influenzavírus aránya 14,4 százalék, a SARS-CoV-2 vírus aránya 0,6 százalék volt. Kórházba 162 embert vettek fel súlyos, akut légúti fertőzés miatt, közülük 17-en szorultak intenzív ellátásra - tudatták.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!