1p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Augusztusban bekövetkezett a trendforduló után várt felfutás az ingatlanpiacon a jövő évi csok-változások miatt, országosan 8213 lakóingatlan cserélt gazdát, ez a májusi utáni az év második legmagasabb értéke - közölte a Duna House cégcsoport az MTI-vel pénteken.

A Duna House saját adatain alapuló becslése szerint az augusztusi adat országosan éves szinten 16 százalékos visszaesést mutat, de 35 százalékkal magasabb a júliusinál.

A Duna House ügyfélaktivitást mutató belső mérőszámai alapján további növekedés várható a következő hónapokban az ingatlanpiacon az év végéig a városi lakosokat érintő családi otthonteremtési támogatások 2024 januári kivezetése miatt.

Lakóházak a BudaParton. Fotó: Mester Nándor
Lakóházak a BudaParton. Fotó: Mester Nándor

A cégcsoport nemzetközi pénzügyi márkája, a Credipass adatai alapján augusztusban a jelzáloghitel piac értéke júliushoz képest 15 százalékos emelkedéssel 61 milliárd forintot ért el, ami az idei év legmagasabb értéke.

Megjegyezték: mivel a hitelpiacon az ingatlanpiaci változások kisebb késéssel jelentkeznek, így a jelzáloghitel-piacon további jelentős bővülés várható.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!