2p

Hogyan lehetnek ekkora eltérések a közvélemény-kutatások között?
Magyar Péter miatt ekkora a bizonytalanság?
Milyen módszerrel készülnek a felmérések?

Online Klasszis Klub találkozó élőben Hann Endrével!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Medián ügyvezető igazgatójától!

2024. június 5. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Van egy ember, aki veszélyt jelent Orbán Viktorra és pártjára, a Fideszre. Ezt látta a német Spiegel
tudósítója Magyarországon – derült ki hosszú helyszíni riportjából.

A személyes találkozáskor azt tűnt fel Walter Mayrnak, a Spiegel újságírójának, hogy Magyar Péternek
nyugodt a hangja, gyorsan jár az esze és láthatóan magabiztos – szemlézte a hvg360 a német lapban megjelent terjedelmes anyagoz.

A neves német lap ír Magyar Péterről
A neves német lap ír Magyar Péterről
Fotó: Mfor/Izsó Márton Artúr

Az ország jelenleg valami egészen szokatlant él át. Az orbáni autokrácia első ízben szorul komolyan defenzívába. A német sajtómunkás már karizmát lát Magyar Péterben, ami szerinte részben abból táplálkozik, hogy ismeri a nép bajait és vágyait. Egy névtelenséget kérő megfigyelő úgy jellemezte neki az újdonsült politikust, hogy meg tudja csinálni, amin a korábbi ellenzéki vezetők elbuktak, mert ismeri Orbán embereit és nem fél tőlük.

Magyar elvitatja az Orbán-tábor jogát arra, hogy kizárólag annak lenne joga képviselni a nemzeti kultúrát – folytatódik a riport. Önbizalomból nincs nála hiány: arról beszél, hogy már százezrek követik és végre meg lehet buktatni a Fideszt. Véget lehet vetni a hosszan tartó gazdasági és erkölcsi válságnak. Szerinte
ha az európai parlamenti választáson június 9-én sikerül 50, netán 40 százalék alá szorítani a kormánypárt eredményét, az hatalmas siker lenne az ellenzéknek.

A spiegeles cikk szerint a kormány immár képtelen diktálni a közbeszédet, ami nem fordult elő 2010 óta. A rágalomhadjárat viszont lepattan Magyarról, pedig a propagandagépezet teljes erejével tüzel rá. A Spiegel-riport azzal zárul, hogy sok függ attól, mennyire képes Magyar fenntartani a nyomást az utcákon. A tempót egyelőre ő diktálja. A jelek szerint nem törődik azzal, hogy a hatalom médiája úgy lő rá, ahogy a csövön kifér.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!