2p

Hogyan lehetnek ekkora eltérések a közvélemény-kutatások között?
Magyar Péter miatt ekkora a bizonytalanság?
Milyen módszerrel készülnek a felmérések?

Online Klasszis Klub találkozó élőben Hann Endrével!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Medián ügyvezető igazgatójától!

2024. június 5. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A kormány hivatalosan nem rendez központi ünnepséget az Európai Uniós tagság 20. évfordulóján, ám a Magyar Közgazdasági Társaság konferenciasorozatot indított. 

Nem egészen két hét múlva, május elsején ünnepeljük hazánk európai uniós tagságának 20. évfordulóját. Ebből az alkalomból a Magyar Közgazdasági Társaság (MKT) 2023 második felében egy konferenciasorozatot indított, amelynek keretében az MKT szakosztályai és megyei szervezetei – számos szakmai partnerrel, köztük a Magyar Urbanisztikai Társasággal, a Magyar Regionális Tudományi Társasággal, a Századvéggel, az MCC-vel és számos egyetemmel együttműködve – témakörökként, szakterületenként áttekintik hazánk két évtizedes uniós tagságának tapasztalatait, eredményeit és jövőbeli kilátásait.

20 éve lettünk tagok
20 éve lettünk tagok
Fotó: Depositphotos

A mintegy 30 eseményből álló konferenciasorozatnak külön honlapot készítettek – ezen már visszanézhetők, visszahallgat­hatók a sorozat eddigi rendezvényei, és megtalálhatók a soron következő konferenciák, előadások, kerekasztal-beszélgetések meghívói, valamint a rendezvényekről készült sajtóbeszámolók is. 

A rendezvénysorozat eddigi konferenciái és kerekasztal-beszélgetései közül tavaly már jópár lezajlott, az ideik közül pár ízelítőül:

  • 20 éve az Európai Unióban – és a jövő… 2024. április 22. 3 óra, és április 29. 14 óra, a budapesti Európa Pont konferenciatermében
  • A fenntartható fejlődés a fejlesztéspolitikában – 20 éves a magyar EU-tagság: 2024. április 23. 8 óra 30 perctől az NKE Ludovika Főépülete
  • Mit adott nekünk az EU? – 2024. április 23. 10 óra, Mathias Corvinus Collegium (MCC) központi székháza
  • Kortárs, magyar, európai – az európai uniós tagság hatásai a képzőművészetre Magyarországon - 2024. április 31. 10 óra, Magyar Képzőművészeti Egyetem (MKE) Barcsay terme
  • 20 éve léptünk be az Európai Unióba – Hogyan történt, mit gondoltunk? 2024. április 30. 15 óra - Károlyi-Csekonics-Palota Bálterme
  • 20 év magyar tapasztalatai az EU intézményeiben - 2024. május 9. 14 óra, BGE Lotz terem. 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!