3p

Az EP-képviselőt reménnyel tölti el Magyar Péter színrelépése, szerinte a valódi ajánlattal rendelkező ellenzéki pártoknak nincs aggódnivalója. Orbán Viktornak viszont egyre szűkül az európai mozgástere, és ez választások után sem fog megváltozni.

A szintén a Klasszis Médiához tartozó laptársunk, a Privátbankár készítette talán az utolsó interjút Ujhelyi Istvánnal európai parlamenti képviselőként. Az egykor az MSZP színeiben európai parlamenti (EP) mandátumot szerzett képviselő elmondta, hogy tárgyalt a DK-val az esetleges folytatásról, de nem találta megfelelőnek a párt "ajánlatát".

Ujhelyi István szerint valódi ellenzékiként nem kell félni a Magyar Péter-jelenségtől.
Ujhelyi István szerint valódi ellenzékiként nem kell félni a Magyar Péter-jelenségtől.
Fotó: ujhelyi.eu

Magyar Péterről szólva kijelentette, hogy nem tudjuk, Magyar milyen politikai vezető lenne, nem ismerjük valódi képességeit, de az, hogy tömegek állnak sorba a TISZA Pártnak aláírni Budapesten és vidéken is, ez egy régóta nem látott jelenség. Szerinte a "régi" ellenzéki pártoknak nem kéne félniük ettől a jelenségtől, ugyanis Magyar egyértelműen jobboldali ajánlattal érkezik, tehát az átalakuló politikai színtéren is lesz helye baloldali vagy éppen liberális pártoknak, politikusoknak.

"Szerintem, aki hisz a maga versenyképességében, az most örüljön. Aki ez ellen ágál, és megpróbálja ezt a tüzet, ezt a Magyar Péter-jelenséget gyorsan oltogatni, az maximum az ellenzéki oldalon akarja továbbra is a maga pecsenyéjét sütögetni, és nem akar igazából rendszerváltást"

- mondta, hozzátéve, hogy a DK például nem is tehetne jobbat Magyarral, mint hogy a kormánypárti médiát idéző stílusban támadja.

" Magyar Péter erre építi leendő politikai karrierjét, hogy ő nem Gyurcsány és nem Orbán"

- mutatott rá Ujhelyi István, aki beszélt arról is, hogy Orbán Viktort immár vírusként kezelik az európai intézményekben, a legújabb kormányzati plakátkampányt pedig teljes elképedés fogadta a vezető európai politikusok körében.

A magyar miniszterelnök pedig hiába kampányol Brüsszel elfoglalásával, mozgástere egyre szűkül, nem lesz egyszerű például frakciót találnia vagy alapítania sem az új fideszes EP-képviselőknek, például mert a magyar kormány moszkvapárti politikája még a hasonló beállítottságú más európai pártoknak is vállalhatatlan saját választóik felé.

Szó esett az uniós pénzekről is, Ujhelyi István szerint ezek felolvasztása csak Orbán Viktoron múlik, de nem tartja valószínűnek, hogy döntő fordulatot hajtson végre a magyar miniszterelnök.

"Az orbáni politika kezében vagyunk, tehát nem Brüsszeltől kell követelni a forrásokat, nem az EU-s intézményektől, hanem a magyar kormánytól. Ha viszont az a kérdés, hogy látok-e bármilyen esélyt, hogy Orbán változtat ezen a politikán, akkor nagyon egyértelműen az a válaszom, hogy nem látok erre esélyt, mert nem érdekli. Már túlpörgött a saját politikai játszmájában, tehát nem marad más, mint hogy otthon, nekünk kell kiebrudalni őket a jó meleg politikai akolból"

- fogalmazott az EP-képviselő.

A teljes interjút itt olvashatja>>>

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!