3p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A 27. hét nézettségi adataiban továbbra is minden a labdarúgásról szólt.

A nyári kánikula és a tévés uborkaszezon nyomása alatt csak evickélnek a kereskedelmi tévék, hiszen jelenleg igazán nagy attrakcióval egyikőjük sem készült a hétköznapokra. Az RTL főműsoridős programjának első érkezője az ’A mi kis falunk’ volt, 329 ezres átlagos nézőszámmal iratkozott fel a listára – egyébként hetek óta ezen a szinten evickél néhány tízezres eltéréssel.

A TV2-s kihívó ezúttal is a Szerencsekerék volt, a Kasza Tibi vezetésével érkező vetélkedő adásai pedig a teljes lakosság körében ezúttal is egyértelműen lenyomták a riválist, hiszen átlagosan 510 ezer ember nézte a műsort. A kereskedelmi szempontból kiemelten fontos, 18-49 évesek korcsoportjában Kasza Tibiék ennyire már nem teljesítettek jól, és az előző hetekben megszokott, 100 ezer körüli nézőszámot hozták 12-13 százalékos közönségarány mellett.

Az esti műsorsávok második felében jelenleg mindkét csatorna ismétléseket ad, ezek néhány százezres nézőszámokat értek el a 27. héten is.

Még mindig a foci a kedvenc
Még mindig a foci a kedvenc
Fotó: Depositphotos

Célegyenesbe érkezett a foci-Eb

Miközben cikkünk megjelenése után kevesebb mint két órával kezdődik a németországi torna elődöntője, az már az elmúlt hét nézettségi adatain is látszott, hogy most tényleg minden csak a labdarúgásról szól. Nem meglepő módon a hét legjobb nézettséget hozó műsora is innen került ki.

Összességében a legtöbben a Hollandia-Törökország találkozóra voltak kíváncsiak, a piros lapot is hozó, 2-1-es holland győzelemmel zárult találkozót 879 ezren nézték, így messze a legnépszerűbb lett.

Kiugróan jól teljesített emellett a Portugália-Franciaország negyeddöntő is, a 0-0-s döntetlen végén tizenegyesekkel a franciák kerekedtek felül, hazaküldve így Cristiano Ronaldót és csapatát. Ez a találkozó a teljes lakosság körében 876 ezres nézettséget hozott,

míg a kiemelt kereskedelmi korcsoportban 361 ezres nézőszámmal, 42,9 százalékos közönségaránnyal verte meg nagyon a mezőnyt.

A focimeccsek mellett egyébként befért a heti toplistába egy más jellegű sportesemény is. Az Egyesült Királyságba érkezett a Formula-1, a brit nagydíjon Lewis Hamilton aratott győzelmet hazai pályán a Mercedes színeiben. Mindezt 477 ezren követték a készülékek előtt.

Nyugis hétvége

Hetek óta igaz, hogy a németországi foci-Eb ideje alatt a legnagyobb attrakciót a meccsek jelentik, ezt pedig a kereskedelmi csatornák is megérezhették, hiszen a pihenőnapokra nem készültek valódi műsorokkal, csupán néhány éves filmekkel töltötték fel a kínálatot. A győztes a hétvégi filmek közül összességében a TV2 által vasárnapra választott ’A múmia’ lett, ezt 200 ezren nézték.

A foci-Eb végéig ez már így marad

Tekintve, hogy jelenleg teljes egészében hiányoznak a hagyományos nézővonzó műsorok a kereskedelmi csatornákról, a németországi torna végéig a közmédia sportcsatornájának fölénye egész egyszerűen megkérdőjelezhetetlen. A 18-49 évesek kiemelt kereskedelmi korcsoportjában, az átlagos napi közönségarányok harcában így nem meglepő módon az RTL és a TV2 fölé kerekedett az M4 Sport, és 21,5 százalékával simán megelőzte a riválisok által hozott 9,1, illetve 9,6 százalékot.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!