2p

Hogyan lehetnek ekkora eltérések a közvélemény-kutatások között?
Magyar Péter miatt ekkora a bizonytalanság?
Milyen módszerrel készülnek a felmérések?

Online Klasszis Klub találkozó élőben Hann Endrével!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Medián ügyvezető igazgatójától!

2024. június 5. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A Református Egyházon belül indul eljárás a püspök eltávolítására.

A kegyelmi botrányban döntő, de máig sem teljesen tisztázott szerepet játszó egykori miniszter, Balog Zoltán ugyan az ügy hatására végül lemondott a Magyarországi Református Egyház vezetéséről, de a Dunamelléki Egyházkerület püspökeként maradt a helyén, noha többen is követelték lemondását, 130 református értelmiségi például nyilatkozatban szólította fel távozásra.

Ez a célja annak a beadványnak is, amelyet a Református Egyház tíz tagja nyújtott be az egyház zsinati bíróságának. A benyújtok szerint Balog több ponton is megsértette a zsinati törvényeket, és ennek értelmében fel kéne menteni pozíciójából. Mint az az RTL Híradójának riportjából kiderült, a folyamat immár hivatalosan is elindult, a beadványt eljuttatták a megfelelő helyre.

Kérdés viszont, hogy mi lesz az eljárás sorsa. Az RTL Híradójának nyilatkozó egyik aláíró, Kónya Levente szerint elképzelhető, hogy az egyház vezetése kivárásra fog játszani az ügyben:

"Az is lehet, hogy egyszerűen szőnyeg alá söprik a dolgot. Lehet arról szó, hogy elhúzzák két évig, amíg ugye Balog Zoltánnak lejár a püspöki megbízatása. Lehet arról szól, hogy valamiféle formai okok alapján visszadobják, akkor jön egy jogi huzavona."

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!