2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Összesen 37 millió forintba került a Fidesz-KDNP februári kétnapos kihelyezett frakcióülése Balatonalmádiban – derül ki a 24.hu közérdekű adatigényléséből. 

A Fidesz-frakció a legtöbbet szállásra és étkezésre fizetett ki Mészáros Lőrinc szállodaláncának, a Hunguest Hotelsnek. A politikusokat a Hunguest BÁL Resort hotelben szállásolták el, az eltöltött két éjszaka, illetve az étkezés összesen nettó 30,7 millió forintba került. Az Economx cikke szerint, ha a 135 kormánypárti képviselő végig jelen volt, akkor ez fejenként és éjszakánként 113 ezer forintot jelent.

A közérdekű adatigénylésünkből viszont kiderült az is, hogy a Fidesz-frakció további 612 ezer forintot fizetett ki szintén szállásra Mészöly Győzőné egyéni vállalkozónak, aki a balatonalmádi Viktória Hotel tulajdonosa.

Balatoni frakciózás.
Balatoni frakciózás.
Fotó: Fotó: Depositphotos

A Fidesz-frakció a szálláson felül fizetett még 1,9 millió forintot a Valtonnak a terület biztosítására, továbbá közel 1,7 milliót rendezvénytechnikai eszközök biztosítására az Event Stuff Kft.-nek. Balatonalmádi önkormányzata 2,2 millió forint közterület használati és 166 ezer forint közútkezelői díjat kapott. A Fidesz-frakciónak még egy 75 ezer forintos terembérleti költsége volt.

Az Economx összesítése szerint nem ez volt az elmúlt években a legdrágább fideszes kihelyezett frakcióülés, 2023-ban például Balatonfüreden 35 millióba került a szállás és az étkezés. A lap számításai szerint az elmúlt négy esztendőben több mint negyedmilliárd forintot (egészen pontosan 254 415 248 forintot) költött a Fidesz-frakció a kihelyezett frakcióülésekre - írta a 24.hu.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!