1p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Kétharmados, titkos szavazással döntött az Országgyűlés arról, megindítják-e a megfosztási eljárást Sulyok Tamás ellen, akit magyar termőföldek külföldiek kezére juttatásának segítésével vádolnak.

Az Országgyűlés hétfő délután titkos szavazáson 41 igen és 132 nem szavazattal úgy határozott, nem indítja meg Sulyok Tamás ellen a köztársasági elnöki tisztségtől történő megfosztásii eljárást – olvasható a parlament honlapján. Mivel a szavazás titkos, így nem tudni, kik szavaztak az államfő eltávolítására és kik a maradására, de vélhetően a 132 nem szavazat a kormánypártok soraiból került ki.

A megfosztási eljárás megindításához az összes honatya kétharmadának, 133 képviselőnek a hozzájárulása kellett volna.

Államfő maradhat
Államfő maradhat
Fotó: MTI / Illyés Tibor

A döntés hétfőn este meg is jelent a Magyar Közlönyben.

A Novák Katalin bukása után hivatalba lépett jogászt azzal gyanúsították, hogy a ’90-es évek elején olyan szerződések létrejöttében segédkezett, melyek célja az volt, hogy külföldiek termőföldet szerezzenek Magyarországon.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!