1p

Úgy fest, marad a kamarai sarc, nem lesz népszavazás: elég rosszul áll ugyanis az aláírásgyűjtés, amit ráadásul a választási kampány idejére fel kell függeszteni. 

„A kiadott aláírásgyűjtő ívek összeszedése alapján úgy tűnik, hogy időarányosan jelentős elmaradásban vagyunk a szükséges 200 ezer szignótól” – mondta a hvg.hu-nak Lukács László György, a Jobbik–Konzervatívok frakcióvezetője, a népszavazás kezdeményezője. A lap arra is emlékeztet: az aláírásgyűjtést az önkormányzati és az európai parlamenti választások kampányidőszakára fel kell függeszteni. Ezután még 30 napon keresztül lehet folytatni a gyűjtést, ám a politikus szerint – bár nem adják fel – inkább az tűnik valószínűnek, hogy végül nem lesz meg a szükséges számú aláírás.

Akad aláíró, de könnyen lehet, hogy nem elegendő.
Akad aláíró, de könnyen lehet, hogy nem elegendő.
Fotó: Facebook / Stop 5000

Az elmaradás oka Lukács László György szerint nem az érdektelenség, hanem a megfelelő erőforrások hiánya, valamint hogy a tél, a rossz időjárás hagyományosan nem kedvez az aláírásgyűjtéseknek.

Mint arról korábban beszámoltunk, Lukács László György Stop 5000 néven népszavazási kezdeményezést indított az évi ötezer forintos kötelező teher eltörléséért.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!