2p

Kedd reggel megjelent Magyar Péter hangfelvétele.

Az alig kétperces felvételen Magyar Péter Varga Judittal beszélget, a Schadl-Völner-ügyről és az ügy iratairól. Ez így hangzott a Telex leirata szerint:

  • Varga: „Annyi, hogy a Dani menjen át az ügyészségre, és kérdezze meg, hogy milyen…”
  • Magyar: „Ja, hogy mi van meg?”
  • Varga: „Mert náluk is van egy példány ezekből.”
  • Magyar: „És ti nem láttátok, vagy a sajtó meg már látta.”
  • Varga: „Hát, sőt már valószínűleg odaadták, és elvileg ők ezt anno átnézték.”
  • Magyar: „Mármint a Rogánék?”
  • Varga: „Igen, semmi rossz nincsen. (…) Persze, magukat kihúzatták. Javasolták az ügyészeknek, hogy mit kéne kihúzni, de azt nem mind tartották be”.

Magyar erre visszakérdezett, hogy akkor Varga embere – az emlegetett Dani – menjen be, és nézze meg újra az iratokat? Varga erre úgy felelt, hogy „az a baj, hogy új dokumentumok is vannak benne”, mert a vádemelésig új dokumentumok is keletkeznek az ügyben, mert „folyamatosan hallgatják őket” a vádemelésig – itt feltehetőleg az ügy gyanúsítottjairól és a lehallgatásukról beszélnek.

Magyar erre visszakérdezett, ha Schadl György Rogán embere volt, akkor „miért nem mentették meg?” Varga erre úgy felelt: „Nem volt több lehetőségük, ez a nagy probléma”.

 

Varga ehhez hozzátette azt is, hogy szerinte az ügyészség független: „Ez egyértelműen azt mutatja, hogy ez azért történhetett meg, mert az ügyészségen belül Polt nem ura a helyzetnek”. Itt Polt Péter főügyészről beszéltek.

Varga ezután Völner Pált is szóba hozta. „Egyre durvábban gyűltek az izék, a bizonyítékok, és akkor szóltak a Völnernek, hogy hagyja abba, nem hagyta abba.” Varga állítása szerint már 2021 tavaszán szóltak Völner Pálnak a nyomozásról.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!