4p

Magyar Péter gyakorlatilag programbeszédet mondott az Andrássy úton. Mai naptól már él a Talpra Magyarok Közössége honlapja, és hamarosan pártként is elkezdenek funkcionálni.

"Szélsőségektől mentes politikai erő szükséges. Van remény a változásra, talán gyorsabban, mint azt sokan gondolják. Létrehozzuk a középen álló politikai erőt, amely a hazájáért kíván dolgozni. Útjára indítjuk a Talpra Magyarok Közössége platformot, és hamarosan bejelentem az ehhez kapcsolódó pártot is, amivel közösen felépítünk egy európai Magyarországot, ahol minden ember egyenlő" - jelentette be a március 15-i rendezvényén Magyar Péter.

Hozzátette: az új remény hírére egyre többen fognak csatlakozni hozzájuk, amivel új hazát lehet építeni.

Pártot hírdetett 2024. március 15-én Magyar Péter. Fotó: mfor
Pártot hírdetett 2024. március 15-én Magyar Péter. Fotó: mfor
Fotó: Mfor.hu

Majd kihirdette a közösség 12 pontját, a "nemzeti minimumot". Ezek: 

 1. Az egészségügy rendbetétele, források biztosítása
 2. Az oktatás szabadságának visszaállítása, magas színvonalú oktatás biztosítása
 3. A környezetvédelem és fenntarthatóság prioritása
 4. A közpénzen folytatott propaganda megszüntetése, közmédia biztosítása
 5. A kétharmados szavazással bebotonozott pártfunkcionáriusok menesztése
 6. Az ügyészségek függetlenségének biztosítása
 7. A mindent elborító korrupció zéró-toleranciája, az Európai Ügyészséghez csatlakozás
 8. A nemzeti érdekeket figyelembe vevő konstruktív párbeszéd az EU-val és a NATO-val
 9. A nemzeti vagyon alapítványokba történő átjátszásának kivizsgálása, leállítása
 10. Olyan gazdasági életkörülmények biztosítása, amivel a fiatalok itt tarthatóak, valódi demográfiai fordulat, bérlakás program indítása
 11. A kkv-k és gazdák támogatása
 12. A nyugdíjasok méltó körülményeinek biztosítása, elesett csoportok felzárkóztatása, beteg gyermekeket nevelő családok támogatása

Tégláról téglára építsünk egy új hazát! - mondta a sokezres tömeg előtt.

Hatalmas tömeg volt a Magyar Péter által szervezett ünnepi rendezvényen.
Hatalmas tömeg volt a Magyar Péter által szervezett ünnepi rendezvényen.
Fotó: Mfor/Litván Dániel

12 pontja előtt sok mindenről beszélt. Például, hogy az Orbán-kormány legfontosabb üzenete a családbaráti szlogen, mégis most született a legkevesebb gyermek. De hiába minden, hiányzik a több százezer külföldre ment magyar és azok gyermekei. A magyar vidék kisfalvai el fognak néptelenedni. Ezért a fiataloknak először a saját jövőjükben kellene bízniuk.

Az új politikai erő legfontosabb célja lesz olyan helyzetet teremteni, ahol mernek gyermeket vállalni. Grandiózus bérlakásprogram és az édesanyák munkába való visszatérésének támogatása a céljuk.

Oktatás és egészségügy: azonnali és radikális változtatás kell. Bűn, ami ezen a két területen történik - jelentette ki Magyar Péter, aki szerint sok mindennek nem is a pénzről, hanem az odafigyelésről, jó szándékról kell szólnia. 

Az új kormány feladata lesz az oktatás és a tanárok szabadságának visszaadása. Létrehozzuk az önálló Oktatási és Kulturális Minisztériumot - közölte Magyar Péter.

A Bajcsy-Andrássy saroktól a Nagymező utcáig gyakorlatilag teljesen tele volt az Andrássy út.
A Bajcsy-Andrássy saroktól a Nagymező utcáig gyakorlatilag teljesen tele volt az Andrássy út.
Fotó: Mfor/Gáspár András

Szerinte a szociális szférát alulfizetett ápolók, hosszú várólisták, orvosok külföldre távozása, betöltetlen háziorvosi praxisok jellemzik. Az orvosbárók leváltása sem várhat már tovább. Miközben egyre gyarapodnak a magánkórházak. Az állami egészségügy feltámasztásához jól jöhet Rogán Antal propagandára elköltendő pénze - mutatott rá Magyar Péter, aki kilátásba helyezte, hogy kormányra kerülésük esetén Egészségügyi Minisztérium is lesz, amely feladatául az eutanázia kérdésének a megoldását is szabják. 

A gyermekvédelmi rendszer működésképtelen és alulfinanszírozott. És még bocsánatot sem kért a magyar kormány azóta sem, hogy kirobbant a kegyelmi botrány - hangsúlyozta Magyar Péter.

A háborúról pedig azt, hogy ki kell mondani, az agresszor Oroszország, és jogos Ukrajna területvédő harca. Viszont nem nézhetjük el a magyar kisebbségek jogainak korlátozását. Kiemelt fontosságú, hogy ismét megbízható NATO-szövetségesnek számítsunk.

Őszinte beszédre van szükség. Ami a környezetvédelmet illeti, Magyar Péter szerint érdemi, szakmai viták kellenek az akkumulátorgyárak ügyében. 

Az EU és Magyarország kapcsolatában a visszatartott pénzeknek be kell jönniük hozzánk. Az Unió sosem volt hivatott beleszólni a belügyekbe. A pénzek hatékony elköltése viszont a mi felelősségünk - jelentette ki Magyar Péter. Bármilyen ellenkampányt indít a kormány Brüsszel ellen, az EU és Magyarország nem választható külön. Európaiak akarunk és szeretnénk maradni, ennek a klubnak vagyunk a tagjai.

Demokrácia nélkül lehet élni, csak nem annyira érdemes. Hiába betonozta be magát a jelenlegi kormány, választásokon leválható - ismételte meg korábbi kijelentését Magyar Péter.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!