2p

Hogyan lehetnek ekkora eltérések a közvélemény-kutatások között?
Magyar Péter miatt ekkora a bizonytalanság?
Milyen módszerrel készülnek a felmérések?

Online Klasszis Klub találkozó élőben Hann Endrével!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Medián ügyvezető igazgatójától!

2024. június 5. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A református egyház ügyei Magyar Péter április 6-i tüntetésén is szóba kerültek.

Óriási felháborodást váltott ki, hogy Magyar Péter közösségi oldalán a napokban arról számolt be, elbocsátották a szombati gyűlés egyik felszólalóját, Tarr Zoltán református lelkészt közreműködése miatt hétfőn azonnali hatállyal elbocsátották munkahelyéről.

Az üzletember-jogász kifejezte azon véleményét, hogy Zoltán egyetlen “bűne” az volt, hogy lelkészi mivoltában felemelte szavát az egyház és állam káros összefonódásával és a sokak számára elfogadhatatlanul eljáró Balog Zoltán püspökkel szemben.

Méltósággal telibb közbeszédet kérnek a reformátusok - de Balog Zoltán egyelőre azért maradhat püspök
Méltósággal telibb közbeszédet kérnek a reformátusok - de Balog Zoltán egyelőre azért maradhat püspök
Fotó: Balog Zoltán Facebook

Megérkezett az egyház válasza?

Bár közvetlenül nem írnak közleményükben Tarr Zoltán ügyéről, valamint a Magyar Pétertől kapott kritikáról, bizonyára nem véletlen az időzítése a Magyarországi Református Egyház Zsinati Hivatal közleményének. Ebben egyebek mellett kifogásolták azt a hangvételt és stílust, ami az elmúlt hetekben tapasztalható volt a Magyarországi Református Egyházzal kapcsolatban, mivel véleményük szerint ez

méltatlan nem csak az egyházhoz, hanem a tisztességes közéleti vitákhoz is.

Hozzátették, arra kérik azokat,

akik illetékességből vagy illetéktelenül a református egyház belső ügyeit megvitatják, tegyék ezt azzal a tisztelettel és méltányossággal, amely egy több évszázados egyházi közösséget, annak vezetőit és tagjait ebben az országban megillet.

A közleményt végül azzal zárták, hogy egyházi testületükben és fórumokon azon munkálkodnak, hogy az egyház megújuljon. Arról nem tartották érdemesnek, hogy szót ejtsenek, lemond-e Balog Zoltán püspöki tisztségéről – pedig ezt nagyon sokan szeretnék elérni.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!