2p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az Európai Néppártba készül a Tisza Párt.

A Tisza Pártot irányító politikus azt mondta a 24.hu-nak adott esztergomi interjúban, hogy: már nem hisz az Orbán nélküli Fideszben, és abban, hogy az jobb lenne, mint a jelenlegi. Az interjúban arról is beszélt, hogy az elért eredménytől függ, beül-e a fővárosi közgyűlésbe, az Európai Néppárt pedig várja képviselőiket a brüsszeli frakciójába. 

"Sokáig azt hittem, hogy vannak hibák meg korrupt politikusok, de legalább a jó szándék megvan a kormányban. Ez a hit eltűnt. Napról napra azt tapasztalom, hogy sokkal rosszabb a helyzet, mint ahogy gondoltam, amikor belevágtam, és azok, akik az országot vezetik, sokkal rosszabb emberek annál, mint amit el tudtam róluk képzelni" - idézte a lap a politikust.

"Gulyás Gergővel fél éve nem beszéltem, nem is akarok már, olyan mélyre süllyedt" - toldotta meg.

A poltikus úgy vélte, hogy a Fidesz ott csúszott félre, amikor olyan emberekkel lett tele, főleg középvezetői szinten, akiknek semmilyen ideológiai töltete nincsen. Tapasztalatai alapján azt mondta: 

"Csak érdekből vannak ott, a vagyonuk gyarapítása, a hatalmi vágyaik kiélése érdekében. A miniszterelnök szerintem régóta elhibázott személyzeti politikát folytat. A Fidesz-frakcióban régen voltak viták, lehetett ütköztetni az érveket, ma ez nincs így, kinyilatkoztatások vannak és mindenre bólogató szavazógépek. A fiatal titánok pedig – akik már nem annyira fiatalok, meghíztak és meggazdagodtak – csak a saját érdekeiket nézik"

Ezután úgy fogalmazott, hogy

"a jóisten mentsen meg az Orbán utáni Fidesztől, mert az még rosszabb lesz, mint ez. Természetesen Orbán Viktor vezeti a kormányt, ő a felelős mindenért, és az ő családja gazdagodik elsősorban, de ő legalább nyomokban tartalmazott – legalábbis fiatalabb korában – elveket. Aztán Kádár János 21. századi reinkarnációjává vált" - vélekedett.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!