2p

Hogyan lehetnek ekkora eltérések a közvélemény-kutatások között?
Magyar Péter miatt ekkora a bizonytalanság?
Milyen módszerrel készülnek a felmérések?

Online Klasszis Klub találkozó élőben Hann Endrével!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Medián ügyvezető igazgatójától!

2024. június 5. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Megvan a TISZA Párt EP-listája, de az aláírásokat gyűjtők bajban vannak Budapesten.

Szombat reggeli Facebook-bejegyzésében Magyar Péter, a TISZA Párt EP-listájának vezetője közzétette, kik és milyen sorrendben kerültek fel a lista további helyeire. Mint ismeretes, a párt részben nyílt pályázat útján, támogatóit is megszavaztatva választotta ki EP-képviselőit. A lista így néz ki:

A TISZA Párt EP-listája
A TISZA Párt EP-listája
Fotó: Facebook/Magyar Péter

A mostani felmérések szerint a párt 2-4 mandátumra elegendő szavazatot szerezhet, persze a választásokig még sok víz lefolyik a Dunán (és a Tiszán is). A listát ugyan maga Magyar vezeti, de ő előre közölte, hogy nem lesz EP-képviselő, vele tehát nem kell számolni a bejutás szempontjából - tényleges első helyen így a pályázati felhívásra jelentkezett, a közönségszavazatok és a pártvezetés döntése alapján kiválasztott Londonban élő jogász, Dávid Dóra áll a listán. Mögötte az a Tarr Zoltán kapott helyet, akit Magyar április 6-i tüntetésén tartott beszéde után távolítottak el Nagy Márton tárcájának egyik háttérintézményétől.

Magyar Péter bejegyzésében arról is hírt adott, hogy mától 14 budapesti helyszínen gyűjtik a listaállításhoz szükséges aláírásokat, ő maga is végigjárja ezeket - viszont azt kérte támogatóitól, hogy sátrakat vigyenek az aláírásgyűjtőknek, mert esős időt jósoltak mára.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!