2p

Mi a Magyar Péter-jelenség titka?
Mennyiben más Magyar Péter, mint Orbán Viktor?
Mennyi voksot szerezhet a Tisza Párt, kitől vehet el szavazatokat?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Somogyi Zoltánnal!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Political Capital szociológus társalapítójától!

2024. május 23. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Három kerületben is indulhat a Tisza Párt, és a fővárosi közgyűlésbe is szeretne képviselőt küldeni.

Az Index információi szerint az Európai Parlament mellett a Fővárosi Közgyűlésben is szeretne képviselői helyeket megcsípni magának Magyar Péter pártja, ezért több kerületben is saját polgármesterjelöltet indítanak annak érdekében, hogy fővárosi listát tudjanak állítani.

Vajon mit üzen a budapesti választóknak Magyar Péter?
Vajon mit üzen a budapesti választóknak Magyar Péter?
Fotó: Mfor/Izsó Márton Artúr

Ezért napokon belül tervezik bejelenteni a saját fővárosi listájukat. Erre jogilag minden lehetőségük meg is van, hiszen az ajánlásgyűjtés időszaka még javában tart.

Bár a lap értesülései szerint Magyar Péterék az elmúlt időszakban több forgatókönyvet is számításba vettek, végül elvetették, hogy beszálljanak a főpolgármesteri posztért folytatott küzdelembe, ezért inkább három kerületben indítanak saját polgármesterjelöltet annak érdekében, hogy megfeleljenek a listaállításhoz szükséges feltételeknek. Az Index szerint

 a Tisza Párt a XI., a XV. és a XXII. kerületben indít önálló polgármesterjelöltet, önkormányzati képviselőjelöltjei viszont nem lesznek.

A három kerületben az a közös, hogy mindenhol a Demokratikus Koalíció és a Fidesz polgármesterjelöltjével szemben indulhatnának el Magyarék, ez logikus döntésnek is tűnik egy olyan formáció részéről, amely rendre harmadik, „középutas” erőként határozza meg magát.

Nagy Ervin lesz a főpolgármester-jelölt?

Kiszivárgott információk vannak arról is, hogy ki vezetheti a Tisza Párt fővárosi listáját. Erre állítólag Nagy Ervin színművészt kérték fel, akiben korábban főpolgármester-jelöltként is gondolkodtak Magyar Péterék, de végül nem Karácsony Gergely kihívójaként tervezik elindítani, helyette a Fővárosi Közgyűlésben számítanának rá képviselőként.

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!