1p

Még közelebb jöhet a Tisza a Fideszhez.

Jelenleg országosan a szavazatok 58,22 százalékos feldolgozottságánál a Fidesz-KDNP európai parlamenti listája 43,78, míg a toronymagasan második Tisza Párt listája 30,76 százalékon áll.

Azonban míg a megyékben nagyjából 60 százalék körüli az átlagos feldolgozottság, addig Budapesten csak 33,36 százaléknál tartanak a szavazatszámlálók.

A fővárosban jóval szorosabb a verseny, a Fidesz listája csupán alig fél százalékkal vezet a Tisza előtt, ugyanis a Fidesz-KDNP 33,39 százalékával szemben a Tisza 32,77 százalékon áll.

Ez azt jelenti, hogy Budapesten akár meg is verheti a Tisza a kormánypártokat, másrészt viszont ezek az adatok azt vetítik előre, hogy országosan is még szorosabbá válhat a verseny.

Budapesten egyébként a Momentum (7,52 százalék), illetve az MKKP (5,84 százalék) is bejutna az Európai Parlamentbe, a Mi Hazánk viszont kiesne (4,67 százalék).

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!