2p

Hogyan lehetnek ekkora eltérések a közvélemény-kutatások között?
Magyar Péter miatt ekkora a bizonytalanság?
Milyen módszerrel készülnek a felmérések?

Online Klasszis Klub találkozó élőben Hann Endrével!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Medián ügyvezető igazgatójától!

2024. június 5. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Elindulhat Magyar Péter pártja, a Tisztelet és Szabadság Párt, vagyis a TISZA a június 9-i választáson - döntött a Nemzeti Választási Bizottság.

Magyar Péter a TISZA – Tisztelet és Szabadság Párt nyilvántartásba vételét kérte a Nemzeti Választási Bizottságtól, méghozzá nemcsak az európai parlamenti választásra, amelynek nyilvános képviselőjelölti castingját már a minap elindította, hanem az önkormányzati választásra is – mindkettőre külön kell ugyanis jelölőszervezetként regisztrálni a Nemzeti Választási Bizottságnál (NVB). Az NVB csütörtök délutáni ülésén részt vett Magyar Péter is, aki még a döntés előtt hozzászólt:

Gondban vagyok, mert folyamatosan ellentmondó híreket kaptunk a párt logójával, rövidített nevével és ezek használatával kapcsolatban - melyet a hvg.hu szúrt ki.

Kigyulladt a zöld lámpa
Kigyulladt a zöld lámpa
Fotó: Facebook

Magyar azzal folytatta: szeretné, ha a párt regisztrációjakor elfogadnák, hogy feltüntetnék a szavazólapon majd a mozgalma, a Talpra magyarok! logóját, illetve azt is, ha a párt rövidített neve, a TISZA is fel lenne tüntetve a szavazólapon. A párt nyilvántartásba vételéről szóló napirendi pont vitájában az ülésen elhangzott, hogy az eredeti bejelentéskor nem kérték a rövidített név és a logó feltüntetését, csak utólag, de végül is ez megtörtént a döntésig.

A vitában Gönczi Gergely NVB-tag jelezte, álláspontja szerint jogszerűen a hosszabb és a rövidített nevet is fel lehet tüntetni a szavazólapon, ahogy a logót is, mert ennek nincs akadálya. Litresits András NVB-tag ehhez azt tette hozzá, hogy szerinte is jogszerű a rövid név és a logó feltüntetése is, mert időben, még a döntés előtt bejelentették, ráadásul volt olyan kúriai döntés is korábban, hogy a logót nem is lehet vizsgálni. A testület másik tagja, Szabó László is egyetértett a többiekkel. Végül a döntés is megszületett:

Magyar pártját, a Tisztelet és Szabadság Pártot, mint jelölő szervezetet egyhangúan nyilvántartásba vette a Nemzeti Választási Bizottság – logóstul és rövidített névvel együtt.

Magyar Péter pártja nem újonnan alapított párt, hanem egy korábban bejegyzett, parlamenti mandátummal nem rendelkező, sőt még a parlamenten kívül is viszonylag ismeretlennek számító formáció. Magyar Péter az egyik alelnök.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!