2p

Egyetlen baloldali, szociáldemokrata erőnek nevezte a három baloldali párt összefogását Gyurcsány Ferenc, Dobrev Klára pedig csalódást keltőnek nevezte az eredményt.

A választás átalakította az ország politikai térképét, „picike új fejezet” kezdődőik, de hogy mennyire lesz más, és milyen hosszú lesz, azt nem tudni – mondta Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke. Mint fogalmazott, már csak náluk van szociáldemokrata értékrend, és vigyázni fognak a szövetségre.

Az önkormányzati választásokról azt mondta, sokkal több polgármesterük, képviselőjük lesz, ezért köszönetet mondott a szavazóknak.

Csalódásra okot adó tényezőnek nevezte, hogy kevesebb EP-képviselőjük lesz, mint amennyit szerettek volna.

Kunhalmi Ágnes az MSZP társelnöke köszönetet mondott a szavazóiknak, aktivistáiknak, szavazóköri delegáltjaiknak.

„A hazai baloldal volt, van, lesz” – mondta Kunhalmi, aki azt mondta, ellenzéki oldalon megjelent a színen egy jobboldali kihívó – utalt a Magyar Péter-féle Tisza Pártra. Kunhalmi is a megőrzött polgármestereket emelte ki sikerként.

Dobrev Klára, a DK európai parlamenti képviselője is a köszönettel kezdte beszédét, de csalódást keltőnek nevezte az eredményt, mert több szavazóra számított. Mint mondta, a négy európai parlamenti magyar pártból három jobboldali, ők pedig továbbra is az Európai Egyesült Államokat, az erős Európát, erős Magyarországot fogják képviselni.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!