1p

A Fidesz-szavazók jelentős része annak ellenére Szentkirályi Alexandrára ikszelt, hogy ő már két nappal korábban visszalépett és a neve át volt húzva.

Egy szavazatszámláló hívta fel a figyelmet a Redditen, hogy - mint írja - "a Fidesz szavazók egy jelentős tömbje annak ellenére húzta az x-et Szentkirályira, hogy a neve át volt húzva". A posztoló szerint ugyanakkor sokan kisatíroztak minden mást és csak Vitézyre tettek ikszet.

Ezek valóban lehetnek az okai annak, hogy 23 ezer érvénytelen szavazat keletkezett a főpolgármester-választáson. A másik meg az, hogy állítólag Magyar Péter hívei közül ugyancsak nem kevesen nem akartak dönteni Vitézy Dávid és Karácsony Gergely között, ezért inkább érvénytelen szavazatot adtak le.

A szokatlanul nagyszámú érvénytelen szavazatra hivatkozva helyezte kilátásba Vitézy már a neki mindössez 324 szavazatos vereséget hozó végeredmény kihirdetése előtt, hogy újraszámolást kér.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!