2p

Hogyan lehetnek ekkora eltérések a közvélemény-kutatások között?
Magyar Péter miatt ekkora a bizonytalanság?
Milyen módszerrel készülnek a felmérések?

Online Klasszis Klub találkozó élőben Hann Endrével!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Medián ügyvezető igazgatójától!

2024. június 5. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A Fidesz frakcióvezetője kiakadt azon, hogy Magyar Péter csak a (volt) igazságügyi miniszter felesége miatt kaphatott állást, abban azonban nem talál kivetnivalót, hogy az ő nejét Gulyás Gergely helyezte el.

„Nehezen tudom elképzelni, hogy ha Magyar Péternek nem Varga Judit lett volna a felesége, akkor 4-5 jó fizető állami cégnél felfigyeltek volna az ő különleges képességére” – mondta Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a Telexnek adott gyors videóinterjúban.

A Fidesz frakcióvezetője nem tapasztalt olyasmit, hogy a kormányzati körökben bevett gyakorlat lenne a nepotizmus (amit egyébként a minisztériumok is cáfoltak), de Kocsis szerint joggal juthatott eszébe, hogy „van-e összefüggés abban, hogy valaki Diákhitel Központot, meg közútkezelőt, meg mindent képes vezetni hirtelen”.

Arról, hogy feleségének szintén volt állami megbízása, azt mondta, hogy neki ahhoz semmi köze nem volt. Valóban, Gulyás Gergely korábban a hvg360-nak elárulta, hogy az ő kérése és döntése volt, hogy a Fidesz frakcióvezetőjének jogász végzettségű felesége, Kocsisné Márkus Szilvia a projektcég vezető testületének tagja legyen. A lap azon felvetésére, hogy annyi jogász közül miért éppen őhozzá ragaszkodott, a miniszter azt mondta: „azért kértem meg, mert megbízom benne”.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!