3p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Tüttő Kata főpolgármester-helyettes személyiségi jogi pert nyert Budai Gyula fideszes országgyűlési képviselő ellen. 

Csütörtökön másodfokú ítéletet hoztak a Tüttő Kata által indított személyiségi jogi perben, amelyet Budai Gyula fideszes országgyűlési képviselő ellen indított. Az ügyben az elsőfokú ítéletet 2024. február 27-én hozta meg a Budapest Környéki Törvényszék, amelynek döntését az Ítélőtábla ma helybenhagyta, de azzal, hogy a sérelemdíj összegét 350 ezerről 800 ezer forintra felemelte és Budai Gyulát közel 500 000 forint perköltség megfizetésére kötelezte - írja a Hírklikk.

Litresits András, Tüttő Kata ügyvédje szerint a mai napon a sérelemdíj felemelése mellett jogerőre emelkedett ítélet rendelkező része szerint

Budai Gyula 2022. január 7-én hivatalos országgyűlési képviselői Facebook-oldalán valótlanul híresztelte, hogy amennyiben az amerikai befektetőt érdekli a Városháza megvétele, akkor Tüttő Kata főpolgármester-helyettessel kell tárgyalniuk.

Tüttő Kata nyert
Tüttő Kata nyert
Fotó: Facebook

Az ügyvéd szerint „ezzel megsértette a feleperes jó hírnévhez való jogát, és a bíróság eltiltja az alperest a további jogsértéstől, valamint kötelezi arra, hogy ugyanezen a Facebook-oldalon saját hirdetés útján tegye közzé az ítélet rendelkező részét.”

Litresits András elmondta, ez ellen fellebbezett Budai Gyula ügyvédje, amit gyakorlatilag ma elutasított a Fővárosi Ítélőtábla. „Budai Gyulának a mi olvasatunkban az az egy politikai funkciója van, hogy mindenkiről rágalmazó, karaktergyilkos mondatokat fogalmazzon meg. Ezzel a valótlan információval, hogy Tüttő Kata is érintett lehetne a Városháza-ügyben, amelyben egyébként büntetőeljárás indult, 2022 januárjában körbejárta az országos médiát” – emlékeztetett az ügyvéd.

Litresits András azt is elmondta, Budai ügyvédje, amikor elő kellett volna állni a papírokkal, azzal védekezett, hogy Budai csak egy feljelentést tett „bizonyos információk” alapján, és amikor indítványozta, hogy csatolja be ezt a dokumentumot a peres iratok közé, Budai Gyula ezt nem tette meg. 

„Vélhetően azért nem, mert fogalma sincs semmiről, semmilyen érintettsége sincs Tüttő Katának az ügyben” – indokolta meg.

Az ügyvéd szerint Budai Gyulának voltak már hasonló perei a bíróságoknál és volt jogerős ítélet is ellene, 2021-ben 600 ezer forintot ítéltek meg ellene.

Tüttő Kata egyébként megjelent az elsőfokú bíróság előtt és elmondta, semmilyen szerepköre nem volt főpolgármester-helyettesként a Városháza-ügyben, amelyben zajlik a büntetőügy, de hiába kérték a nyomozó hatóságot, az megtagadta a tájékoztatást a bíróságtól, így azt sem tudni, hogy hol tartanak, meghallgattak-e az ügyben valakit. 

Hatalmas nagy kamu volt, amivel Tüttő Kata nevét besározta – tette hozzá Litresits András, aki elmondta, Budai ügyvédje jelezte, hogy a Kúriához fordulnak felülvizsgálatért.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!