2p

Az önkormányzat minden szerződését átvizsgáltatja Zugló új, momentumos polgármestere, aki annak ellenére győzött a kerületben, hogy az ellenzék megosztottan indult a választásokon.

Végleg leomlott az MSZP-s Tóth Csaba minibirodalma Zuglóban, akit a párt szürke eminenciásának tartottak a kerületben – írta a Telex. Az országgyűlési választókerület után az önkormányzatot is elvesztették a szocialisták. Rózsa András Hadházy Ákos támogatásával leváltotta a kerületet 2019 óta vezető MSZP-s Horváth Csabát.

Számos változtatásra készül az új zuglói polgármester
Számos változtatásra készül az új zuglói polgármester
Fotó: zuglo.hu
A momentumos polgármester októberben revizorral venné át a polgármesteri hivatalt, és azt ígéri: átvilágítják az önkormányzati cégeket, minden szerződést megvizsgálnak, és ahol problémát találnak, jogi lépéseket tesznek. Ugyanakkor azt mondta, hogy nem lesznek politikai tisztogatások az önkormányzati cégeknél és intézményeknél. Az igazgatókat azért leváltaná, és megpályáztatja a cégvezetői posztokat. Az új polgármester a következő öt évben át akarja alakítani a sokat kritizált zuglói parkolási rendszert azzal az elvvel, hogy azt nem pénztermelő forrásnak, hanem fogalomszervező eszköznek tekinti. Idővel az egész kerületre fizetős parkolást akar bevezetni úgy, hogy a zuglóiaknak nem kellene a kerületben fizetniük.

Emellett nem hosszabbítana szerződést olyan közvélemény-kutató cégekkel (Republicon, Publicus) és médiacsatornákkal (ATV, Keljfeljancsi), amelyek szerinte nem a zuglóiak érdekeit, hanem volt polgármester imázsának menedzselését szolgálták.

„Lejárató rágalmakkal, hazugságokkal győztek le. Egyszerre támadott a Fidesz és Hadházy Ákos. Válogatott hazugságokat ismételgettek, és ezek hatására a végén a Tisza párt szavazói azt választották meg, akit nem támadtak.” Így értékelte a június 9-i önkormányzati választás eredményét Horváth Csaba, a kerület októberig hivatalban lévő MSZP-s polgármestere, miután csak a harmadik helyen végzett a polgármester-jelöltek versenyében.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!