2p

A Medián ügyvezető igazgatója volt a szerdai Klasszis Klub vendége. 

A magát a Fidesz biztos szavazójának mondók aránya az egyik hónapról a másikra 77-ről 84 százalékra ment fel, de ez semmi ahhoz képest, hogy a Mi Hazánk ezen aránya 58-ról 81 százalékra ugrott - ismertette egy, még májusban készült felmérésüket a Medián ügyvezető igazgatója a lapcsoportunk által szervezett Klasszis Klub szerdai adásában. Ezt megmagyarázni sem tudom - ismerte el Hann Endre.

Az adatok alapján az rajzolódik ki, hogy a jobboldaliakat mozgatták meg igazán a június 9-ei választások előtti utolsó hetek. Ráadásul a Medián felmérése előbb készült, mint a június 1-jén, szombaton lezajlott Békemenet, amely a Fidesz legnagyobb mozgósítási erőfeszítésének tekinthető.

"Nem emlékszem ilyenre, hogy egy pártvezér (az utalás Orbán Viktorra vonatkozik - a szerk.) maga mondja ki nagy nyilvánosság előtt, egy videóban, hogy nem a bizonytalanokra kell hajtani, nem érdekes senki, csak az ő törzsszavazó gárdájuk. Vagyis lemondtak arról, hogy terjeszkedjenek, új szavazókat nyerjenek meg, ami egy normális kampányban megszokott" - mutatott rá a Medián ügyvezető igazgatója.

Ami azért érdekes, mert ezzel szemben Hann Endre szerint most negyedmillióan szavazhatnak Magyar Péterre olyanok, akik a 2022-es választásokra nem mentek el. Vagyis - tesszük hozzá - ennyi embert mozgósíthatott a közéletbe Novák Katalin pedofilbotrány miatti köztársasági elnöki lemondása után, azaz február 10-ét követően aktivizálódott politikus.

Az ez alapján levont következtetésünkre, miszerint a Fidesz bízik abban, hogy a biztos szavazóival is meglesz az 51 százaléka, Hann Endre úgy vélekedett, az kétségtelennek tűnik, hogy a Fidesz kapja a legtöbb szavazatot, és ha csak 45 százalékot, akkor is azt fogja kommunikálni, hogy győztek.

Beszámolók a korábbi Klasszis Klub rendezvényeinkről:

(Csabai Károly szerzői oldala itt érhető el.)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!