3p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

A miniszterelnök több témát is érintett egy közel negyven perces beszélgetés során.  

Mi sem mutatja jobban azt, hogy valóban választási kampányban járunk, minthogy Orbán Viktor a heti, péntek reggeli rádióinterjú mellett máshol is megszólal. A miniszterelnök a Blikk Tv vendége volt, az itt készült közel 40 perces beszélgetést a hvg.hu szemlézte.

Orbán Viktor röviden érintette a szlovák merénylet kérdését, megismételve azt a félrefordítást, amely alapján a kormányközeli sajtó jelentős része baloldalinak nevezte a Robert Ficót megsebesítő Juráj Cintulát.

A cikk szerint a belpolitikára áttérve Orbán Viktor Novák Katalin és Varga Judit lemondását rémálomnak nevezte, mert szavai szerint „villámcsapásszerűen’” történte. Úgy fogalmazott,

vannak dolgok, amelyekre föl lehet készülni, de itt egyszer csak azt láttam, hogy támadást indítottak a baloldali pártok a köztársasági elnökasszony ellen. Az volt a baj, hogy én teljesen eszköztelen voltam abban a helyzetben.

A kormányfő elárulta, barátságban maradt Novákkal, és a távozása után találkoztak is, de az szavai szerint nem volt kellemes beszélgetés.

Orbán Viktor barátságban maradt Varga Judittal
Orbán Viktor barátságban maradt Varga Judittal
Fotó: Facebook/Orbán Viktor

Kikéri Varga Judit véleményét

Varga Judit lemondásával kapcsolatban is elárulta a véleményét, őt vezéráldozatnak nevezte. Mint mondta,

huszonöt éve nem volt olyan, hogy az igazságügyi miniszter ne írt volna alá valamit. Azt gondolom, ahelyett, hogy Judit behozta volna ezt a kormányba, vagy megvitatta volna velünk, úgy gondolta, van egy töretlen gyakorlat, akkor aláírja.

Kijelentette, véleménye szerint nem volt más választása Varga Juditnak, távoznia kellett, de úgy gondolja, hogy a sors méltánytalan volt a volt igazságügyi miniszterrel szemben. Elárulta, a mai napig kikéri Varga véleményét szakmai kérdésekben.

Mit gondol Magyar Péterről?

Végül Orbán Viktort az elmúlt hónapokban politikai pályára lépő Magyar Péterről is kérdezték. A miniszterelnök anélkül, hogy kimondta volna riválisának nevét, így válaszolt:

a szóban forgó úriembert nem ismerem, életemben két mondatnál többet nem váltottam vele és az is teljesen formális volt. Ha ő a “belső körökhöz” tartozott, akkor én nem.

Magyar politikai ambícióira rátérve a miniszterelnök kifejtette, nem bosszantja a kezdeményezése, hiszen “egyetlen magyar választópolgártól sem lehet eltiltani, hogy kipróbálja magát a politika világában” – derült ki végül a hvg.hu szemléjéből.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!