1p

Állítólag a Fidesz ECR-hez való csatlakozása is téma lesz.

Hétfő este Rómába érkezik Orbán Viktor, hogy Giorgia Meloni olasz miniszterelnökkel tárgyaljon.

A La Stampa és a La Repubblica is arról cikkezik, hogy a tárgyalások középpontjában Magyarország uniós soros elnöksége, valamint a Fidesz csatlakozásának letisztázása lesz a Meloni vezette Európai Konzervatívok és Reformerek (ECR) pártcsaládhoz.

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Giorgia Meloni olasz kormányfő fogadja hivatalában Orbán Viktor miniszterelnököt Rómában 2024. június 24-én
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Giorgia Meloni olasz kormányfő fogadja hivatalában Orbán Viktor miniszterelnököt Rómában 2024. június 24-én
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

Nicola Procaccini, a pártcsalád társelnöke a napokban úgy nyilatkozott, ha a Fidesz csatlakozni akar a legnagyobb konzervatív alakulathoz, akkor alá kell írnia az Ukrajna támogatásáról szóló egyezményt.

Az olasz lapok múlt héten arról írtakhogy Giorgia Meloni azért nem szeretné, ha a Fidesz csatlakozna az ECR képviselőcsoportjához, mert attól tart, hogy ebből több hátránya, mint előnye származna, ugyanis az ECR több tagpártja is jelezte, hogy számukra elfogadhatatlan lenne a Fidesz belépése.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!