3p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A legnagyobb vidéki városunkban régóta nem volt ekkora, nem a Fidesz által gründolt rendezvény.

Többszáz önkéntes és a rendőrség által biztosítva kezdődött a sokezres gyűlés a debreceni Nagytemplom előtti Kossuth téren. Az eseményt elindító egyik rendező, szónok így kezdte: "Mindenki a gátra, mert árad a Tisza. Mindenki hozzon még egy téglát!"

Magyar Péter Debrecenben
Magyar Péter Debrecenben
Fotó: Mfor/Mester Nándor
Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke először köszönetet mondott L.Ritók Nórának, az Igazgyöngy Alapítvány vezetőjének, aki segített abban, hogy az alelnök elárverezett szemüvegéért beérkezett hárommillió forint három rászoruló családhoz jusson el. Az alelnök ezután a Fidesz és kifejezetten Orbán Viktor által sokszor kimondott szlogennel köszöntötte az egybegyűlteket:

"Hajrá Dabrecen, Hajrá Magyarország!"

Később a színpadon bemutatták a Tisza Párt EP-jelöltjeit. A párt előzetes várakozása szerint 3-5 mandátum is juthat nekik az Európai Parlamentben. Majd Nagy Ervin színművész elszavalta a Mama című verset József Attilától.

Tarr Zoltán református lelkész, aki elvesztette állását, miután a budapesti Kossuth téren felszólalt az április elején tartott gyűlésen, ismét Balog Zoltán református püspök lemondását követelte, amit helyeselt a tömeg és ugyanezt skandálta. Bejelentette, hogy a református közösségek két keresetet nyújtottak be az egyházi bírósághoz, hogy eltávolítható legyen a titulusához ragaszkodó egyházi vezető.

A fővárosi eseményen is énekszóval fellépett Rost Andrea operaénekes a Tavaszi szél vizet áraszt című dalt adta elő. Kétszer is, másodszor Magyar Péterrel együtt a színpadon.

Kozma Éva, a  Mikepércsi Anyák a Környezetért Egyesület képviselője a túlzott debreceni iparosítás, benne az akkugyárak ellen tiltakozott.

Előzetesen az akkugyárakkal kapcsolatos felháborodásra utalva a Demokratikus Koalíció az újabb halálos balesetek megelőzése érdekében azt követelte, hogy azonnal állítsák le az összes akkumulátorgyár építését Magyarországon.

"Már többször bebizonyosodott, hogy az akkumulátorgyártás veszélyezteti a munkások és a környéken lakók életét, de az Orbán-kormányt csak az ázsiai nagyvállalatok profitja érdekli. Ezért kell minél hamarabb elküldeni Orbán Viktort, ezért fogunk előrehozott választásokat követelni, ha kisebbségbe kerülnek a június 9-ei EP-választások után" - hangoztatta Kocsis-Cake Olivio. "Nem várhatunk 2026-ig! Ezért kérünk mindenkit, hogy szavazzon a kutatások szerint messze legerősebb, már 26 százalékon álló ellenzéki listára, a DK-MSZP-Párbeszéd közös listájára" - mondta a DK politikusa.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!