1p

A KDNP marad, ahol van, nemzeti érdek az Európai Néppárt frakciójában ülni. 

Menczer Tamás, a Fidesz kommunikációs vezetője a napokban kirohanást intézett a Fidesz korábbi európai parlamenti pártcsaládja, az Európai Néppárt ellen, egyebek mellett baloldalizva és háborúpártizva azt. Ekkor hangsúlyozta azon véleményét is, hogy már számít arra, hogy kizárják a KDNP-t a Néppártból is (a KDNP EP-képviselője, Hölvényi György a Fidesz-különítmény távozása után is az Európai Néppárt frakciójában maradt – a szerk.).

Semjén Zsolt egyértelmű választ adott
Semjén Zsolt egyértelmű választ adott
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Az atv.hu Menczer kijelentése kapcsán megkereste Semjén Zsoltot, aki a miniszterelnök-helyettesi minősége mellett a KDNP elnöke is. Semjén válaszában kijelentette:

fel sem merült, hogy a KDNP elhagyja az Európai Néppártot, hiszen mind a két elődszervezetének a teljes jogú tagjai voltunk, így a KDNP történelmi jogon van jelen az Európai Néppártban.

A politikus emellett hangsúlyozta, a KDNP jelenléte a Néppártban nemzeti érdek is, hiszen az Európai Partlament legerősebb frakciója az Európai Néppárt (EPP).

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!