1p

Minden jogszabály készen áll ahhoz, hogy Biró Marcell akár azonnal átülhessen a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatóságának elnöki székéből a frissen létrehozott politikai felsővezetői pozícióba.

Kedden az Index azt írta, értesülésük szerint Biró Marcellt nevezi ki Orbán Viktor nemzetbiztonsági főtanácsadónak. Ezt a politikai felsővezetői posztot az Országgyűlés pár hete kivételes eljárásban alkotta meg.

Biró Marcell az SZTFH elnöki székéből kerül politikai felsővezetői pozícióba. Fotó: MTI / Vajda János
Biró Marcell az SZTFH elnöki székéből kerül politikai felsővezetői pozícióba. Fotó: MTI / Vajda János

Biró Marcell jelenleg a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatóságának (SZTFH) elnöke, és az eddigi szabályok szerint erről 60 napos határidővel mondhatott le. A Magyar Közlönyben kedd este megjelent, és aznap 23 órakor hatályba is lépett kormányrendelet viszont ezt a szabályt úgy módosította, hogy a lemondás 60 napnál rövidebb is lehet, ha az azért történik, mert az SZTFH elnökét politikai felsővezetővé nevezik ki.

Így tehát ha Biró Marcell tényleg Orbán Viktor főtanácsadója lesz, az elnöki tisztségről nem 60 napos határidővel, hanem azonnali hatállyal is lemondhat.

Biró 2015-2018 között a Miniszterelnöki Kabinetiroda, majd 2018-2021 között a Miniszterelnöki Kormányiroda közigazgatási államtitkára volt, ezt követően lett az SZTFH elnöke.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!