2p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt úgy lája, hogy megnyerte kettejük vitáját Karácsony Gergellyel szemben, ha mégsem, akkor is bekerül a Fővárosi Közgyűlésbe, ahol komoly támogatói lehetnek.

„A hozzám eljutott visszajelzések szerint sokaknál éppen ez a vita döntötte el a Vitézy vagy Karácsony dilemmát az én javamra – mondta Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt a Népszavának a Partizánban megrendezett vitájáról Karácsony Gergely főpolgármesterrel. Kiderült, hogy az a Karácsony-kép, amelyet évek óta építgettek, miszerint a kivéreztetett főváros semmit sem tehet, hamis. Az Orbán-kormány persze, ahol lehetett, szívatta a fővárost, de ez nem lehet ok és magyarázat a végtelenített semmittevésre.” A Fővárosi Közgyűlésben kialakulhat egy olyan új többség, amelyet olyan pártok alkothatnak, amelyek eddig ott sem voltak – mondta az LMP főpolgármester-jelöltje.

Az általa vezetett lista, a Tisza párt és a Kutyapárt. 30 év után először szorulna vissza ilyen látványosan a Fidesz és a hagyományos ellenzéki pártok. Az új típusú többséghez új főpolgármester kell, márpedig a Tisza Pártnak és a kutyapártnak nincs jelöltje, de fővárosi programja sem, így számít az ő támogatóikra is. Magyar Péter szavazói között eleve akadnak olyanok, akik az új ajánlatot látják mindkettőjükben.

A terveiről is beszélt a főpolgármester-jelölt
A terveiről is beszélt a főpolgármester-jelölt
Fotó: MTI / Kovács Tamás

Magyar és Karácsony között egyre élesebbek a konfliktusok főként a korrupciós vádak miatt, így nehezen hihető, hogy együtt tudnának működni a későbbiekben. Ugyanakkor a Tisza-Kutyapárt-LMP koalícióról még nem tárgyalnak, mert az korai lenne.

Vitézy úgy véli, hogy erre lesz négy hónap, hiszen az új közgyűlés októberben kezdi a munkát. Vitézy úgy gondolja, nem tartozik felelősséggel a NER elmúlt 14 évéért. Fél évig volt szakpolitikáért felelős államtitkár, összes akkori döntését és mondatát vállalja, Elismerte, hogy Ungár Péter milliárdos vállalkozó, az LMP társelnöke jelentősen támogatta a kampányát. Ugyanakkor másoktól is érkezett támogatás. Sokan néhány ezer forintot küldtek. Ungár Péter annak idején Karácsony Gergely előválasztási kampányát is támogatta – mondta Vitézy. Nem állítja, hogy a megválasztásával megnyílnának a kormány pénzcsapjai, de szerinte más a helyzete, mint Karácsony Gergelynek. Úgy látja, hogy a főpolgármester olyan stílusban kommunikál a kormányról, ami kizár bármiféle együttműködést.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!