<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lesz a forinttal? Tényleg lehet egyszámjegyű az infláció? Most már megkapjuk az EU-s pénzeket? Mekkora a baj az egészségügyben, oktatásban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Jaksity Györggyel- vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 15. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A Szülői Hang közleménye szerint örvendetes, hogy a belügyminisztérium kikéri a szülők véleményét a köznevelési helyzet felülvizsgálata kapcsán. Ám szerintük ennek során manipulálni próbálnak.

A Belügyminisztérium kérdőíves felmérésbe kezdett, a „köznevelés helyzetének felülvizsgálata" kapcsán kérik a szülők véleményét, áll a Szülői Hang közleményében. Üdvözöljük a párbeszéd lehetőségét, ugyanakkor értetlenül állunk a kérdőív utolsó kérdése előtt, amely nem csak nem felel meg a valóságnak, de erősen manipulatív is, és az egyébként is feszült oktatási légkörben alkalmas arra, hogy a tiltakozó pedagógusok ellen hangolja a kitöltőket: „Egyetért-e Ön azzal, hogy a pedagógusok a tanulókat is bevonják a bérezésükkel kapcsolatos demonstrációkba?"

Úgy tűnik a diákok maguktól állnak a tanáraik mellé. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Úgy tűnik a diákok maguktól állnak a tanáraik mellé. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Szerintük ez a kérdés hazugságot tartalmaz, és nem lehet rá jól válaszolni. A pedagógusok - a szülőkkel és diákokkal közösen - nem csupán a bérezésük miatt demonstrálnak, hanem a közoktatás súlyos, rendszerszintű problémái miatt is, melyek veszélyeztetik az ország és gyermekeink jövőjét. A demonstrációkon a tanulók saját elhatározásból vesznek részt, önálló véleményüket képviselik, ezen jogukat az ENSZ Magyarország által is aláírt Gyermekjogi Egyezménye (12. és 13. cikk) rögzíti.

Nézze meg a korábbi tüntetésről készült hangulatvideónkat:

A szervezet azt javasolja a kérdőívet kitöltő szülőknek, hogy az utolsó kérdésre ne válaszoljanak, és a szöveges mezőben az alábbi választ adják, amit természetesen módosíthatnak és kiegészíthetnek a személyes tapasztalatok és problémák leírásával.

Utolsó kérdésük hazugságokat tartalmaz: a pedagógusok - a szülőkkel és diákokkal közösen - nem csupán a bérezésük miatt demonstrálnak, hanem a közoktatás súlyos, gyermekeink és az ország jövőjét veszélyeztető rendszerszintű problémái miatt is, melyek kialakulásáért Önöket terheli a felelősség. A demonstrációkon a tanulók saját elhatározásból vesznek részt, önálló véleményüket képviselik, ezen jogukat az ENSZ Magyarország által is aláírt Gyermekjogi Egyezménye rögzíti (12. és 13. cikk). A demonstrációk azt a célt szolgálják, hogy végre Önök is észrevegyék azokat a problémákat, amelyeket a pedagógusok, szülők és diákok is évek óta hangoztatnak. A hazugságok terjesztése morális vétség, kérjük, hogy a jövőben tartózkodjanak a hasonló viselkedéstől, és oldják meg a magyar közoktatás súlyos válságát!