2p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Nem pihennek a NER futtatott vállalkozói.

Miközben Magyarország leggazdagabb embere, Mészáros Lőrinc a magyar nyilvánosság által korábban nem ismert jachton tölti szabadságát a családjával, változás történt a kormányzat egyes tagjaival és baráti vállalkozóival korábban kapcsolatba hozott jachtok tulajdonosi hátterében - értesült a Szabad Europa.

A Lady MRD a NER első szuperjachtja. Fotó: Marine Traffic
A Lady MRD a NER első szuperjachtja. Fotó: Marine Traffic

A lap emlékeztetett: a máltai cégadatbázis szerint az Artemy és a Lady MRD nevű jachtot Máltán bejegyeztető L&L Charter Ltd. valódi tulajdonosa Szíjj László nagyvállalkozó, korábban tiszakécskei polgármester volt. Később kiderült, hogy a vállalkozó érdekeltsége egy további jachtot, a Seagull MRD-ot is megszerezte.

A máltai cégadatbázis jelenlegi adatai szerint az L&L Charter Ltd. nevű cégben azóta érdekeltsége lett egy magyarországi vállalkozónak, Rencsár Kálmánnak is. Az üzletember az adatbázis alapján hozzávetőleg a részvények egyharmadát birtokolja - írta a portál.

A luxusjachtok hátterét leíró weboldal, a SuperYachtFan is említi, hogy a Seagull MRD-ot (a Rose d’Or előtt ismertté vált NER-es jachtot) Szíjj László és Rencsár Kálmán közösen tulajdonolhatja. Kiderült, hogy Mészáros Lőrinc cége lízingeli a jachtot, amelyen a leggazdagabb magyar nyaral.

„Rencsár Kálmán Soltút Kft. nevű cége a Közgép kiesése után kezdett el tarolni az építőipari közbeszerzéseken, majd a felcsúti focicsapat egyik fő szponzora lett.” - közölte egy korábbi cikkében a lap.

Az újság megpróbálta elérni Rencsár Kálmánt a PannErgy Csoportnál is, amiben szintln van érdekeltsége, de a cég visszautasította a kapcsolatfelvételt.

 


.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!