2p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Dr. Székely János megyéspüspök, a Szombathelyi Egyházmegye vezetője a közösségi hálón megjelent írásában aggodalmát fejezte ki, hogy az Orbán-kormány ki akarja iktatni a kormány felelősségét a szociális ellátás kötelezettsége alól.

Gy. Németh Erzsébet országgyűlési képviselő, szociális és nyugdíjügyi árnyékminiszter szerint az Orbán-kormány ki akarja iktatni a kormány felelősségét a szociális ellátás kötelezettsége alól. Hangsúlyozza, hogy a gyalázatos törvényjavaslat ellen nem csak az obstrukcióval fellépő parlamenti ellenzék, hanem Dr. Székely János megyéspüspök is tiltakozott. A Szombathelyi Egyházmegye vezetője a közösségi hálón megjelent írásában XVI. Benedek pápát idézte, aki szerint "egy társadalom embersége leginkább azon lemérhető, hogyan bánik az időssel, a szegénnyel, a gyöngével, a beteggel" - emelte ki az árnyékminiszter.

Az Orbán-kormány ki akarja iktatni a kormány felelősségét a szociális ellátás kötelezettsége alól. Fotó: Depositphotos
Az Orbán-kormány ki akarja iktatni a kormány felelősségét a szociális ellátás kötelezettsége alól. Fotó: Depositphotos

Gy. Németh Erzsébet egyetért a megyéspüspök aggodalmával és kezdeményezésével, az Árnyékkormány szakmai felelőseként hangsúlyozza, hogy örömmel vesz részt minden jobbító szándékú egyeztetésen, ehhez segítségét is felajánlja. Kiemeli, hogy a törvény a DK számára elfogadhatatlan, ezért bizakodással tölti el, hogy a politika, a szakmai és civil szereplők után a szociális gondoskodásban komoly szerepet betöltő, intézményeket működtető katolikus egyház egyik vezetője a nyilvánosság előtt emelte fel szavát a szociális gondoskodás érdekében.

(MTI)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!