1p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Közel 125 milliárdot osztanak újra a költségvetésben, vajon mire kell megint ennyi pénz?

A legfrissebb (augusztus 31-én este megjelent) Magyar Közlönyben összesen mintegy 124,9 milliárd forintnyi összeget csoportosított át egy kormányhatározatban Orbán Viktor.

A legnagyobb tételt a Rezsivédelmi Alap terhére mozgatják meg, ez 82,23 milliárd forintot jelent, de a Pénzügyminisztérium központi tartalékait is megcsapolják 30,79 milliárddal, és ezen felül további 11,8 milliárdnak találnak új helyet.

A pénzből jut a Nemzeti Sportügynökségnek kicsit több mint 4 milliárd, de az Országos Mentőszolgálat is több mint 10 milliárd többletforráshoz jut, leesik az Energiaügyi Minisztériumnak is 6,3 milliárd, illetve a Gazdaságfejlesztési Minisztériumnak is 6,5 milliárd egyéb működési célú kiadások jogcímen.

Messze a legnagyobb kiadási tételt azoban a Nemzeti Vízművek Zrt. jogcím alatt találjuk, ahol a regionális víziközmű társaságok forrásjuttatásainál szintén egyéb működési célú kiadások alatt szerepel 63,5 milliárd forint többletjuttatás.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!