1p

Mi a Magyar Péter-jelenség titka?
Mennyiben más Magyar Péter, mint Orbán Viktor?
Mennyi voksot szerezhet a Tisza Párt, kitől vehet el szavazatokat?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Somogyi Zoltánnal!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Political Capital szociológus társalapítójától!

2024. május 23. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Olyan függőséget okozahat az alkalmazás, mint a cigaretta. Ezért tiltás jöhet az EU-ban. 

Az Európai Unió szerint a TikTok új szolgáltatása olyan addiktív lehet, mint a cigaretták, ezért betiltanák, hacsak a cég nem biztosítja őket arról, hogy nem jelent veszélyt a gyermekek számára - személzte a a Guardian cikkét a 24.hu.

A kép illusztráció
A kép illusztráció
Fotó: Pixabay

A TikTok Lite egy olyan alkalmazás, amely vásárlási utalványokkal, ajándékkártyákkal és TikTok-érmékkel jutalmazza a felhasználókat azért, hogy „feladatokat” teljesítenek, vagyis videókat néznek, illetve kedvelnek, tartalomgyártókat követnek be vagy meghívják barátaikat a platformra. Az emberek így kvázi fizetséggel ösztönzik arra, hogy több időt töltsenek az applikációt használva. Thierry Breton, az Európai Bizottság belső piacért felelős biztosa szerint ez a szolgáltatás „mérgező” lehet, és a kínai vállalat egyelőre nem bizonyította ennek ellenkezőjét.

A TikTok Lite hazánkban egyelőre nem elérhető, Spanyolországban és Franciaországban viszont április óta igen. Az Európai Bizottság szerdáig adott haladékot a TikTok-ot birtokló cégnek, hogy érveket mutasson fel alkalmazása mellett, csak ezután fognak döntést hozni.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!