1p

A vízszolgáltatás díjainak szabályozása hiánya miatt a Fővárosi Vízművek jogi lépéseket tesz. 

Az idén 10 milliárd forintra rúghat a Fővárosi Vízművek vesztesége, miközben 2,3 milliárd forintot fizet államkasszába - mondta az Inforádiónak Tüttő Kata főpolgármester-helyettes. 

Jelentős vesztesége lesz a Fővárosi Vízműveknek. A Fővárosi Önkormányzat perre készül. Fotó: Depositphotos
Jelentős vesztesége lesz a Fővárosi Vízműveknek. A Fővárosi Önkormányzat perre készül. Fotó: Depositphotos

Közölte azt is, hogy a magyar kormány hozott annak idején egy törvényt, miszerint meg kell térülniük a vízdíjaknak. Vagyis 2014 óta az illetékes miniszternek minden évben meg kellett volna állapítania azt a vízdíjat, amelynek eredményeként kifizetődő lesz az ivóvíz-szolgáltatás, ám ez azóta egyszer sem történt meg. 

Emiatt a a Fővárosi Vízművek pert fog indítani a magyar állammal szemben, mert - ahogy Tüttő Kata fogalmazott - "ezzel a mulasztásával kárt okozott a közösségnek”.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!