2p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Ez a hét a civil szervezetek legintenzívebb időszaka, ilyenkor dől el egész évük sorsa.

Nincs olyan ember, aki ne találkozna az "adó 1 %" felhívásokkal! Nem csoda, hiszen 28 ezer civil szervezet versenyez most érte. Sokaknak ettől függ, hogyan és mennyi segítséget tudnak aztán nyújtani - hívja fel a figyelmet közleményében a Hangya Közösség Alapítvány.

Megdöbbentő adat, de mégis minden évben az adózók fele nem rendelkezik az 1 százalékról.

Tavaly kb. 8 milliárd forint maradt az államnál a civil szervezetek helyett. Közvélemény kutatások bizonyítják, hogy a legtöbben azért nem ajánlják fel, mert vagy nem tudnak a lehetőségről, vagy mert "ez csak 1 %".

Sok kicsi sokra megy. Fotó: Depositphotos
Sok kicsi sokra megy. Fotó: Depositphotos

A NAV közleményei alapján az utolsó napokban ajánlja fel a személyi jövedelemadó 1 százalékát adózók legnagyobb része! Nincs még késő, hiszen május 22-ig van rá lehetősége minden munkavállalónak, köztük az adóvisszatérítés kedvezményét igénybe vevőknek is.

A civil szervezetek minden lehetőséget megragadnak, hogy felhívják erre a lehetőségre a figyelmet.

Kiáltanak, kérnek, mégsincs hangjuk. Nekik az 1 százalék a működést, a segítség lehetőségét jelenti.

Széleskörben látnak el feladatot, az élet minden területén részt vállalnak. A civil szervezetek ott vannak jelen, ahol az állam nem tud, vagy nem akar szerepet vállalni. Idősek, rászorulók, betegséggel küzdők, hajléktalanok, gyerekek, fogyatékkal élők, kidobott állatok mellett nagyon sok segítő folyamatot felvállalnak. Ha nem lenne civil szektor, nagyon sok sors tragédiával végződne.

Ezért mindenkit arra kérnek, válasszon egy szívéhez közel álló ügyet, egy olyan szervezetet, akinek munkáját tiszteli - és ajánlja fel adója 1 százalékát!

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!