1p

Az új híddal egy húsz kilométeres kerülőt lehet kiváltani. 

Újabb Ipoly-híd került átadásra Magyarország és Szlovákia között, az egyik oldalon Drégelypalánknál, a másikon Ipolyhídvégnél, ami nagyban meg fogja könnyíteni a határ menti közösségek életét - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az MTI beszámolója szerint. 

Kész az új Ipoly-híd. Fotó: Szijjártó Péter hivatalos Facebook-oldala
Kész az új Ipoly-híd. Fotó: Szijjártó Péter hivatalos Facebook-oldala

A közel hárommilliárd forintból épült, 50 méteres Szent Borbála híd megépítésével párhuzamosan Magyarországon 1 kilométeres, a szlovák oldalon pedig 500 méteres új út épült. Ennek eredményeként pár percre rövidült az átkelés ideje az eddigi 20 kilométeres autózás helyett.

A helyszínen a folyó két partja közötti összeköttetés létrehozását már Hunyadi János elrendelte az 1400-as évek közepén, de a híd a második világháborúban megsemmisült. 

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!