2p

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

Kitüntetett a köztársasági elnök egy egyházközségi vezetőt, aki tízmilliókkal nem tudott elszámolni.

A Népszava ásott elő egy 2021-es könyvvizsgálalti jelentést, amely szerint a Kiskunhalasi Református Egyházközség 62 millió forint állami normatívát használt fel jogosulatlanul. Az összeget egy egyházi fenntartású iskola működtetésére kellett volna fordítani, e helyett azonban az egyházközség működtetésére használták fel. Ugyan arról, hogy hova került a pénz, az anyagban nincsen szó, de például Bödecs Pál, az egyházközség vezetője által alapított és vezetett rádió is kapott több év alatt közel 60 millió forintot az egyházközségtől.

A szabálytalanságokról értesült a Dunamelléki Református Egyházkerület is, amelynek vezetője Balog Zoltán volt már ekkoriban is. Ennek ellenére a Baloghoz közel álló, általa tanácsadóként is segített Novák Katalin köztársasági elnök 2023. augusztus 20-án

"kimagasló tevékenysége elismeréseként"

Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetést adományozott Bödecs Pálnak.

Mint ismeretes, Balog Zoltának fontos szerepe volt a Novák Katalin lemondásához vezető kegyelmi botrányban is, ugyan nem ő terjesztette fel, de ő javasolta elfogadásra K. Endre kegyelmi kérvényét. A püspök egyelőre nem mondott le, tisztségében a református egyház vezetése is megerősítette, ám péntek délután rendkívüli zsinat dönthet a sorsáról, miközben a kormányhoz közeli sajtóban egyre egyértelműbb jelzéseket kap arra, hogy neki is "vállalnia kellene a felelősséget" Novák Katalinhoz és Varga Judithoz hasonlóan.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!