1p

Kicsit több mint négyezer új fertőzöttel is jelentősen csökkent az aktív fertőzöttek száma. Heti koronavírus-statisztika.

Az elmúlt időszakban szokásos módon tette ma közzé a kormányzati tájékoztató oldal a legfrissebb koronavírus-statisztikákat.

Ezek szerint az elmúlt héten összesen 4 098 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 2 162 093 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma, az aktív fertőzötteké viszont 15 608 főre csökkent a múlt heti, 18 ezer feletti számról. Elhunyt viszont 61 beteg a koronavírus következtében.

Kórházban jelenleg 770 covidos beteget ápolnak, közülük 11-en vannak lélegeztetőgépen.

Az oltásokért továbbra sincs nagy tolongás, múlt hét óta nem sokat nőtt az oltottak, illetve a megfelelő védettséget biztosító harmadik-negyedik oltásukat felvevők száma.

Ennek ellenére a kormányzati tájékoztató oldal felhívja a figyelmet arra, hogy "a vírus továbbra is a beoltatlanokat veszélyezteti a legjobban, ezért őket továbbra is az oltás felvételére kérjük. A megerősítő oltás felvétele mindenkinek ajánlott, aki 4 hónapnál régebben kapta meg az előző oltását."

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!