1p

A társadalom elkényelmesedettségét bírálta Ferenc pápa pénteken, vízkereszt napja alkalmából tartott miséjén a Szent Péter-bazilikában.

A 86 éves katolikus egyházfő szerint a világ, amelyben élünk, nap mint nap nyugtatókat kínál lelkünk számára. Ilyenek például a fogyasztói javak, az "élvezet csábításai", illetve a "jólét bálványozása" - tette hozzá.

Ferenc pápa. Fotó: Pixabay
Ferenc pápa. Fotó: Pixabay

"Úgy tűnik, mindenhonnan azt sugallják, hogy ne gondolkozzunk túl sokat, csak élvezzük az életet" - folytatta a pápa.

A katolikus egyházfő ezzel szemben arra buzdította a híveket, hogy tegyék fel a kényelmetlen kérdéseket, és csináljanak helyet életükben a meglepetéseknek és az előre nem látható eseményeknek.

Ferenc pápa XVI. Benedek egyik szentbeszédéből is idézett. A nyugalmazott pápát csütörtökön temették el a Szent Péter-bazilikában.

(MTI)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!