2p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Szerintük a buszokra váltás nem függ össze a hodászi balesettel, amiben több utas is megégett, hanem a jármű- és személyzethiány az oka.

Megerősítette a MÁV, hogy augusztus elsejétől – további intézkedésig – tíz regionális vasútvonalon vonathelyettesítő autóbuszokkal szervezik meg a közlekedést - írta a hvg.hu.

A vasúttársaság tehát a következőket zárja be: 89 sz. (Miskolc-Tiszai―) Nyékládháza―Tiszaújváros, 114 sz. (Fehérgyarmat―) Kocsord alsó―Csenger, 121 sz. Újszeged―Mezőhegyes, 125 sz. Mezőhegyes―Battonya, 38 sz. Somogyszob―Nagyatád, 47 sz. (Dombóvár―) Godisa―Komló, 78 sz. Balassagyarmat―Ipolytarnóc, 98 sz. Abaújszántó―Hidasnémeti, 103 sz. Karcag―Tiszafüred, 146 sz. Lakitelek―Kunszentmárton (―Szentes).

Azt ígérik, hogy ezeken a vonalakon korszerű, légkondícionált autóbuszok kiszámítható és a korábbinál kényelmesebb eljutást tesznek majd lehetővé. A közleményben arra is kitérnek, hogy ez az intézkedés nincs összefüggésben a hodászi Bz-balesettel, mert a váltás tervezése már korábban elindult. A Bz-flotta valóban elöregedett, ami gyakran vezet a járművek meghibásodáshoz, ugyanakkor – a hodászi balesetet okozó – kiegyenlítő tartály meghibásodása nem magyarázható a járművek életkorával. A MÁV szerint tehát a változtatást nem az utasbiztonsággal kapcsolatos kérdések indokolják, hanem a jármű- és személyzethiány.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!