<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Megszületett a kormánydöntés arról, hogy a főváros 54 milliárdnyi európai uniós forrásból 51 új, alacsony padlós, légkondicionált, korszerű CAF-villamost vásárolhat - írta Karácsony Gergely főpolgármester pénteken a Facebook-oldalán.

"Bár a villamosok beszerzéséről már 2019 májusában megállapodott a kormány és a főváros, a forrás biztosításáról szóló döntés az utolsó pillanatban született meg" - olvasható a főpolgármester bejegyzésében.

Úgy fogalmazott, "a Budapesti Közlekedési Központ munkatársai eddig tudták életben tartani azt a rendkívül kedvező beszerzési lehetőséget, amiről bűn lett volna lemondani. De jobb későn, mint soha: a jövőre megérkező villamosok nagy előrelépést jelentenek majd a budapesti közösségi közlekedésben".

Karácsony Gergely posztjában megköszönte az Európai Unió támogatását és a kormány partnerségét. "Végre van valami, aminek közösen örülhetünk. Jó lenne, ha ez nem a kivétel lenne, hanem a szabály" - írta.