2p

Július elsejétől indul a lakossági otthonfelújítási program – jelentette be Facebook-oldalán a kormány. 

Az illetékes minisztériumok május végén közölték, hogy az addig ismert időpontban nem írják ki az új programot, arra június 3-tól nem lehetett pályázni.

Az eredeti tervek szerint a legfeljebb 6 millió forint összegű – ennek egy része vissza nem térítendő támogatás, egy része pedig kamatmentes kölcsön – kedvezményre már június 3-ától lehetett volna pályázni, de az indulást elhalasztották.

Várhatóan már a jövő héten hétfőtől elérhető lesz a végleges pályázati kiírás, vagyis a pontos feltételeket a jövő héten az érdeklődők megismerhetik. Ugyanezen dátumtól lehetőség nyílik azon kivitelezők számára előregisztrálni, akik közül a beruházók választhatnak majd. Ugyanakkor a lakossági pályázat benyújtására ténylegesen július elsejétől lesz lehetőség.

Sok ingatlannál jól jön a ráncfelvarrás
Sok ingatlannál jól jön a ráncfelvarrás
Fotó: Depositphotos

Az otthonfelújítási támogatás 108 milliárd forintos keretösszegéből mintegy 20 ezer családi ház modernizálása finanszírozható.

A legfeljebb 6 millió forint összegű támogatásból 2,5-3,8 millió forint vissza nem térítendő támogatás, a maradék összeg pedig kamatmentes kölcsön. (A pontos arány függ az igénylők jövedelmétől, a régiótól és a korszerűsítés által elért energiamegtakarítástól is.)

A további részleteket megtalálja a Bankmonitor cikkében. 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!