2p

Komoly vádakkal gyanúsítják. Vajon ilyen határozottan fognak eljárni a Magyar Péter által felvetett ügyekben is?

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő csütörtök reggeli posztja szerint Iványi Gábort, az Oltalom Egyesület és a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) vezetőjét csütörtök reggel 9 órára idézte be az ügyészség, méghozzá gyanúsítottként való kihallgatásra.

A képviselő szerint szomorú irónia, hogy a keresztény egyház vezetőjét éppen a nagypéntek előtti napra idézték be, és várhatóan hivatalos személy elleni erőszakkal, illetve a nyomozás akadályozásával vádolhatják meg.

Fél 10-re pedig Gurmai Zitát, az MSZP országgyűlési képviselőjét is beidézték, akinek mentelmi jogát korábban felfüggesztette a parlament. Gurmai az ügyészség szerint 2022 februárjában erőszakosan lépett fel az Iványi egyesületénél intézkedő pénzügyőrökkel szemben.

"A legfőbb ügyész szerint ezzel hivatalos személy elleni erőszak bűntettét követte el. Most minden bizonnyal emiatt rúgnak még egyet Iványi Gáborba – szigorúan a kereszténység és a jogállam nevében. Mert ugye – ahogy megtudtuk a héten – az ügyészség munkáját nem irányíthatja a politika..."

- kommentálja az eseményeket Hadházy Ákos, utalva arra, hogy a Magyar Péter által felhozott ügyekben az ügyészség egyelőre tagad bármilyen politikai befolyásolási kísérletet, illetve nem tudunk arról, hogy a hírbe hozott politikusokat berendelték volna akár tanúként történő meghallgatásra sem.

 

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!