2p

Az OTP több Simple számlát felfüggesztett, miután támadás érte a rendszert, több fiókot feltörtek. A bank elkülddte a teendőket az érintetteknek.

Sok OTP ügyfél akinek Simple fiókja is van kap az éjjel egy hasonló levelet, miután megerősítetten feltörték a fiókját, és a bank erre válaszul felfüggesztette ideiglenesen annak működését.

Fiókodat időközben felülvizsgáltuk, a fiók újbóli használatához kérjük kövesd az alábbiakat:

  • A mai nap folyamán egy Simple-jelszó-módosító linket tartalmazó rendszeremailt küldünk számodra az [email protected] címről. Kérjük ennek segítségével majd állíts be új jelszót a Simple-fiókodhoz!

  • Korábbi jelszavadat biztonsági okokból érvénytelenítettük, így a fiókodat csak új jelszó beállításával tudod újból használni.

FONTOS: kérjük, hogy ne állíts be korábban, vagy más szolgáltatásban már használt jelszót!

A jelszó módosítását követően:

  • Biztonsági okokból újra kell rögzítened a bankkártyáidat a fiókodban.

  • A fiókban esetlegesen meglévő javaid (közlekedési bérlet, autópálya-matrica stb.) a jelszómódosítást követően továbbra is zavartalanul használhatod.

A simple.hu felületen átmenetileg szünetel a Simple-fiók bejelentkezési lehetőség.

2023. december 5-én az OTP Mobiltól független forrásból, jogosulatlanul megszerzett adatok segítségével illetéktelenek férhettek hozzá Simple-fiókodhoz. Erről egy rendszeremail-üzenetet is kaphattál, amely a Simple-fiókodban elmentett emailcímed megváltoztatásáról tájékoztatott.

A visszaélést felderítettük, az érintett fiókokat beazonosítottuk, a Simple-fiókodat biztonsági okokból átmenetileg felfüggesztettük.

 

Az okozott kellemetlenségért elnézésedet kérjük. Ha további kérdésed vagy észrevételed van,  kérjük, erre az üzenetre ne válaszolj, hanem keresd ügyfélszolgálatunkat - közölte az OTP.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!