1p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Az üzemeltetés veszteséges, így viszont értékes vagyonelemekről mondanak le az önkormányzatok.

A Népszava körképe szerint a lap által megkeresett 13 nagyváros közül hatnál döntöttek a közművagyon állami kézbe adásáról, öt városban nemet mondtak erre a lehetőségre, két önkormányzat pedig még nem döntött.

Az önkormányzatok azért kerültek ilyen döntéshelyzetbe, mert a közműszolgáltatások díjait a kormányzat befagyasztotta a rezsicsökkentés nevében, így viszont a bevételek nem voltak elegendők a közműcégek működtetéséhez. A kormány "megoldásként" azt ajánlotta fel, hogy az önkormányzatok ingyen átadhatják a közműcégeket az államnak. Ezzel ugyan a veszteségektől megszabadulnak, cserébe vagyonvesztést szenvednek el.

A lap összesítése szerint a fideszes vezetésű Kaposvár és Székesfehérvár sem látott más kiutat a helyzetből, mint a közműcégek átadása, de ez a döntés született Baján, Szolnokon, Szekszárdon és Békéscsabán is.

Miskolcon és Hódmezővásárhelyen egyelőre nem született döntés, míg Pécsett, Cegléden, Debrecenben, Egerben és Szegeden nem tervez élni a lehetőséggel a városvezetés.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!